به گزارش خبرنگار ستاد خبری جشنواره شمسه، دکتر سید محمدهادی ایازی، در مراسم اختتامیه دومین جشنواره فرهنگی- هنری شمسه که هفتم اردیبهشت ماه با حضور مدير كل امور فرهنگی شهرداری تهران، مشاور راهبردی شمسه، دبیر مجموعه جشنواره های شمسه، شهرداران و معاونان اجتماعی و مدیران فرهنگی مناطق و همچنين جمعی از اساتید، هنرمندان، برگزیدگان شمسه و شهروندان تهرانی در برج میلاد تهران برگزار شد؛ اظهار کرد: از تمام شهروندان ،همکاران و دست اندرکارانی که شهرداری تهران را در طول یکسال گذشته در برپایی دومین مجموعه جشنواره های شمسه همراهی کردند؛ قدردانی می کنم.
وی افزود: شمسه فضایی را در سطح کلانشهر تهران ایجاد کرد که در دل محلات پایتخت برنامه های مختلف فرهنگی و هنری را با حضور و مشارکت تمام شهروندان اجرا کنیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اهداف برپایی جشنواره شمسه، تاکید کرد: مهم این است که مدیران ما باور کنند می توان از ظرفیت های مردمی برای توسعه مسائل فرهنگی جامعه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه تا پیش از این قابلیت های موجود در سطح محلات تهران مغفول مانده بود، اظهار کرد: شمسه به سراغ این قابلیت ها رفت و با شناسایی و ساماندهی آنها رقابت بی نظیری را بین شهروندان در موضوعات مختلف دوازده گانه رقم زد.
دکتر ایازی تاکید کرد: خوشبختامه با اجرای طرح شمسه ارتباط مناسبی بین آماتورها و حرفه ای ها در رشته های مختلف آیینی، فرهنگی و هنری برقرار کردیم که فراهم سازی پل ارتباط بین افراد تازه کار با پیشکسوتان در هر رشته موفقیت بزرگی محسوب می شود که به برکت برپایی جشنواره شمسه این اتفاق به وقوع پیوست.
وی با تاکید بر هویت محله ها، گفت: اکنون اجرای جشنواره شمسه موجب شد از قابلیت های محله ها شامل قاری قرآن، گروه های تواشیح، شعر و سرود، نمایش و سایر برنامه های مورد نیاز در هر محله استفاده شود و بهره گیری از این ظرفیت های مردمی موجب افزایش دامنه فعالیت های فرهنگی هنری شهر شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به ظرفیت های نهفته در محلات گفت: مجموعه جشنواره های شمسه ظرفیت های نهفته در محلات را شناسایی می کند و خدمتی از دل محله به مردم است که این مهم به عهده مدیران محلات است تا با گردآوری ظرفیت های محلی و حمایت شهرداری بتوانند محله ای پویا و با نشاط در عرصه های مختلف داشته باشند.

دکتر ایازی در پایان سخنان خود آغاز شمسه 3 را به همگان نوید داد و گفت: اگر توسعه فعالیت های فرهنگی هنری با بهره گیری از ظرفیت های مردمی را باورکنیم بدون تردید در محلات شهر تهران تحول جدی در عرصه مسائل فرهنگی هنری را شاهد خواهیم بود.
*تقدیر از برترین های شهر تهران در بخش شعر و ادب، عکس و سرود و موسیقی شمسه
در ادامه پس از اجرای برنامه نقالی و موسیقی با حضور دکتر سید محمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، عبادالله رمضانی مدیر کل فرهنگی شهرداری تهران و مهدی پیرهادی معاون امور اجتماعی منطقه سه و محمدرضا عبدالملکیان دبیر تخصصی شعر و ادب شمسه از مقام های اول تا سوم رشته های شعر و ادب شامل فن بیان، شاهنامه خوانی، مقاله، داستان کوتاه، شعر کودک، شعر نو و شعر کلاسیک تقدیر شد.
در بخش عکس نیز با حضور دکتر ایازی، عبادالله رمضانی، رمضان میــرعباسی شهردار منطقه 7 و رسول اولیازاده دبیر تخصصی عکس شمسه از برگزیدگان بخش حرفه ای، غیرحرفه ای و تهران قدیم تجلیل به عمل آمد.
پس از آن با پخش تیزر مخصوص بخش سرود و موسیقی شمسه با حضور دکتر ایازی، عبادالله رمضانی، محسن جلالی معاون امور اجتماعی منطقه یک و علی مرادخانی دبیر تخصصی سرود و موسیقی شمسه از برگزیده شهر در این بخش تقدیر شد.
*نقشه راه شمسه ترسیم شده است
در ادامه بهرام کلهرنیا، دبیر تخصصی بخش گرافیک به نمایندگی از دبیران تخصصی شمسه ضمن ارائه گزارشی کوتاه درباره «چرایی و چگونگی شمسه در بخش فرهنگ و هنر» نقد و تحلیل خود را در قالب سخنرانی مطرح کرد.
وی از اندیشه بزرگ مدیریت شهری برای برپایی این حرکت عظیم فرهنگی در پایتخت تقدیر کرد و گفت: شمسه بنیانگذاری و نشانه ای برای رفتار فرهنگی بوده است تا تمام دبیران تخصصی و هادی در پیکره هنر با کمک شهروندان به رفتارسازی و تغییر نگاه مردم به سمت ایجاد جامعه ای مثبت و ایده آل بپردازند.
کلهرنیا با اعلام اینکه نقشه راه شمسه ترسیم شده است، تاکید کرد: هنرمندان شمسه به عنوان حامیان فرهنگ و توسعه اجتماعی می توانند شهرداری تهران را در طرح و برنامه های شهری و رفع معضلات بصری پایتخت یاری دهند.
*تجلیل از برگزیدگان در بخش تئاتر، خوشنویسی،کاریکاتور، فیلم، نقاشی و گرافیک شمسه
سپس با پخش تیزر مخصوص بخش تئاتر شمسه با حضور حسن خوشنویس مشاور راهبردی شمسه، محمد ثابت ایمان دبیر مجموعه جشنواره های شمسه، سمانه زمانی معاون امور اجتماعی منطقه چهار و رحمت امینی دبیر تخصصی تئاتر شمسه از برگزیدگان بخش های صحنه ای، خیابانی، کودک و نوجوان، تعزیه و نگاه ویژه تقدیر شد.
همچنین با حضور دکتر خوشنویس، محمد ثابت ایمان، مسعود کفایتمند شهردار منطقه 11 و اسرافیل شیرچی دبیر تخصصی خوشنویسی شمسه از برگزیدگان بخش نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث، نسخ، گرایش های نوین و نقاشی خط تجلیل به عمل آمد.
برگزیدگان چهار بخش کاریکاتور، فیلم، نقاشی و تندیس و گرافیک نیز به صورت مجزا با حضور عبادلله رمضانی، حسن خوشنویس، محمد ثابت ایمان، مجید خسرو انجم دبیر تخصصی کاریکاتور ، حسین هوشیار معاون امور اجتماعی منطقه 22، محمد نبی خسروی دبیر تخصصی فیلم، محمود منیعی معاون امور اجتماعی منطقه 7، حبیب الله صادقی دبیر تخصصی نقاشی و تندیس، سید احمد صفوی شهردار منطقه 15، ابوالفضل حیدری معاون امور اجتماعی منطقه 15، محمد کریملو معاون امور اجتماعی منطقه 11 و بهرام کلهرنیا دبیر تخصصی گرافیک تقدیر شدند.

*اهدای جایزه ویژه شهردار تهران به برگزیدگان شمسه
جایزه ویژه دکتر قالیباف شهردار تهران نیز به منوچهر کرم زاده در بخش شعر و ادب، نصیب رهبر در بخش عکس، علیرضا عابدی در بخش سرود و موسیقی، محمدصادق تحسینی در بخش تئاتر، فرشته جمشیدی و مهرداد محمدپور در بخش خوشنویسی، احمد عربانی در بخش کاریکاتور، سید محسن حجازی و حسین نوری در بخش نقاشی و تندیس و محدعلی بنی اسدی در بخش گرافیک اهدا شد.
همچنین در بخش پایانی مراسم محمد ثابت ایمان دبیر مجموعه جشنواره های شمسه بر روی سن حاضر شد و ضمن قدردانی از همکاری تمام دست اندرکاران شمسه اظهار داشت: شمسه دو به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی پایتخت تما تلاش های خود را تقدیم می کند به مادرانی که نام های زیبای فرزندانشان زینت بخش پلاک های آبی رنگ کوچه پس کوچه های هویت شهر تهران است.
در ادامه کلیپی راجع به شهدای هشت سال دفاع مقدس تقدیم به مادران شهدا شد و حاضران صحنه گلهای خود را به یاد شهدا بر روی سن گذاشتند.

*قرائت پیغام شهردار تهران از سوی یک کودک
در پایان نیز یکی از کودکان شمسه پیغام شهردار تهران را قرائت کرد و از قول دکتر قالیباف، شهردار تهران، خطاب به شرکت کنندگان در دومین آیین اختتامیه جشنواره شمسه در بخش فرهنگی و هنری اعلام کرد: شهرداری تهران نهادی فرهنگی و اجتماعی است که رسیدن به اهداف فرهنگی در آن بدون مشارکت اجتماعی مردم امکانپذیر نیست. دکتر قالیباف در این پیام همچنین با تبریک آغاز سومین شمسه به شرکت کنندگان اعلام کرده بود که سومین جشنواره شمسه کلید خورد.
همزمان با پایان مراسم، جشنی در محوطه برج میلاد برگزار شد که طی آن غرفه های پذیرایی و دیدنی برای حاضران در محل در نظر گرفته شده بود. همچنین غرفه های بستنی، شربت، پشمکی، چای داغ از مردم پذیرایی می کردند و مردم می توانستند در غرفه هایی به شکل نمادین که هریک به نام محله ای از تهران نامگذاری شده بود به تماشای نقالی، عکاسخانه، شهر فرنگ، ترنابازی، معرکه و اجرای زنده موسیقی بنشینند.
همچنین برای کودکان چرخ و فلکی قدیمی در محل وجود داشت و نمایش خیمه شب بازی با حضور مبارک برگزار شد. در بخش دیگری از این مراسم با ایجاد فضای نمادین یک زورخانه، تعدادی از پهلوانان به اجرای زنده این مراسم پرداختند. گفتنی است در پایان مراسم، مراسم بزرگ آتش بازی همزمان با آغاز شمسه سه برپا شد.
از اینکه نظر خودتون رو مرقوم میفرمایید سپاسگزارم
نظرات شما عزیزان:
محمد علی 
ساعت10:10---19 ارديبهشت 1392
سلام و تشکر از این وبلاگ زیبا
لطفا عکس این مراسم هم بگذارید . باتشکر
|